Over mij

AAN HET ROER VAN MIJN LEVEN

Als single mama kies ik er bewust voor om zelf mijn koers te varen. Hoewel ik uit een klassiek arbeidersgezin kom, borrelde het ondernemerschap al vroeg in mij. Het was voor mij dan ook een logische stap om op mijn 31ste aan boord van mijn eigen bedrijf te stappen.

Mijn levensfilosofie is simpel: Leven en werken vanuit mijn kern, in flow, mét goesting. Waarbij ik mezelf al eens moet temperen omdat ik als multi-potential verschillende eieren tegelijk wil leggen.

Mijn koers is intussen uitgezet en ik begeleid jou dan ook graag op vlak van coaching en training.

ZEVEN TINTEN BLAUW

De zee en ik, wij zijn familie. Ik kan het niet anders omschrijven. De verwondering op mijn gezicht telkens ik als kleuter de zee zag, heb ik vandaag nog steeds wanneer ik arriveer in Westende, waar ik meer dan 10 jaar geleden een vissershuisje kocht. Het geluid van de golven, het zand tussen mijn tenen, de eindeloosheid van het water en de lange brede stranden. Het is de plek waar ik tot rust kom én waar tevens de beste ideeën als coach en trainer ontstaan.

KAPITEIN VAN MIJN SCHIP

Als tiener hunkerde ik naar veiligheid en autonomie. Gelukkig werd ik geboren met een grote dosis positivisme en daadkracht. Zo behaalde ik op mijn 17de in 1 jaar tijd mijn 5de  en 6de middelbaar via de Centrale Examencommissie. Een gedurfde keuze destijds, die meerdere wenkbrauwen deed fronsen, vooral omdat ik het 6de middelbaar niet eens had gevolgd. Ik slaagde en studeerde af in mei, nog eerder dan mijn vorige klasgenoten.

Ik ben wat je noemt een selfmade woman. Als kind groeide ik op in een minder veilige leefomgeving en leerde al snel dat ik slechts 2 keuzes had: hard werken om voor mezelf het verschil te kunnen maken of letterlijk in de goot en armoede belanden. Ik koos voor het eerste en pakte op mijn 19de resoluut mijn koffers, huurde een studio en schreef me in voor de opleiding Vertaler/Tolk. Ik combineerde dit met mijn weekendwerk in de bakker, waar ik 24u/week werkte, zodat ik financieel onafhankelijk was.

DOBBEREN OP ZEE

Soulsearching staat centraal in mijn leven. Een grote honger naar kennis én naar levenservaringen maakte dat ik na twee jaar stopte met mijn talenstudie en prompt het vliegtuig naar Spanje nam. Ik belandde er achter de toog van een Belgisch café en begon aan de zoektocht naar mezelf. Wat verwachtte ik van het leven? Hoe zag ik mijn professionele toekomst? Ik had totaal geen idee.

Toen ik letterlijk platzak was, keerde ik terug naar België en combineerde ik een job bij de overheid met een bachelor in marketing via avondonderwijs. Mijn favoriete vak was copywriting!

 

VOET AAN WAL tot ik STRANDDE

Een job in de uitzendsector en een vaste relatie bracht mij rust. Van zoekende rebel ging ik als twintiger over naar een vrij modaal leven. Lachen, sporten, schrijven en reizen, daar haalde ik mijn plezier uit. We kochten een huis en daar werd onze dochter geboren. Het voelde goed. Ik had mijn voet aan wal.  Na 7 jaar strandde onze relatie. Ik was nog geen 30 jaar en was ineens een alleenstaande mama, in een huurappartement. Dat was niet hoe ik me mijn leven had voorgesteld.

HOOFD BOVEN WATER

In 2007 koos ik, als single mama van een kleuter, resoluut voor het ondernemerschap. Ik bouwde mijn eigen coaching & trainingsbedrijf uit, volgde verdiepingsopleidingen binnen HR, coaching en therapie en creëerde het leven dat ik voor mezelf voor ogen had.

Ik was mijn eigen loopbaanbegeleider die de ervaringen uit mijn verleden zou vertalen naar hoe je iemand kan coachen naar zijn eigen levensdoelen.  Mijn hart maakte hetzelfde sprongetje als bij het zien van de zee toen ik zes was.  Mijn hoofd was boven water.

AL SURFEND DE GOLVEN TROTSEREN

Ook mijn leven gaat met ups-and-downs. Een rugoperatie in 2009 en meerdere mensen met minder goede bedoelingen die mijn pad kruisten, dat laat sporen na. Ik moest stilstaan en innerlijke gaan opruimen. Ik wilde werkelijk vanuit mijn kern kunnen leven en ondernemen en zo koos ik op een Surf-your-way-out retraite voor closure.

MIJN DROOM, MIJN WERKELIJKHEID

Andere coaches en hulpverleners met een eigen praktijk of business neer te zetten als ondernemer, daar hou ik van.  Hen mogen begeleiden naar en in het ondernemerschap door persoonlijke begeleiding, coaching en trainingen.

Zoekende mensen leren hoe ze stress kunnen ombuigen naar doelen.  Cliënten leren hoe je kan kiezen voor het leven en de loopbaan waar jij je goed bij voelt. Vanuit vertrouwen en met volle overtuiging.

En wie ben ik vandaag?

En wie ben ik vandaag?

Ik geniet van mijn leven als single mama van een tienerdochter, van ons vissershuisje aan zee, van schrijven, lezen en van mijn werk als psychotherapeut, coach en trainer.  Mijn positivisme en levenskracht bracht me waar ik nu ben. Ik hou van mensen, van mogelijkheden zien en denk graag in oplossingen. Maar het meest van al hou ik van mijn dochter. Dan vertrekken we samen naar ons vissershuisje aan zee waar ik mijn voeten in het zand kan voelen en weten: Dit is thuis!

Laat me jou inspireren naar leven vanuit jouw kern!

 

Vraag hier het gratis e-magazine aan.

Blijf je graag op de hoogte?

 

Via deze inspiratiemail mis je geen enkel gratis webinar!
Registeer je hier.