Advanced Coach

 

Introductie

Jij volgde reeds een basisopleiding in communicatie – en gesprekstechnieken gericht op coachen? Heel goed. Je hebt de basisvaardigheden reeds aangeleerd en voelt nu de nood aan verdieping. Voor een specialisatie qua coach domein vind je het nog te vroeg, al kriebelt het wel om te ontdekken wat jou het meest ligt.

Je wil graag leren werken met coaching tools en modellen, waarmee je mensen echt kan begeleiden. Door deze gericht in te zetten wil je het transformatieproces van je cliënten versterken. Deze Advanced Coach opleiding sluit daar helemaal bij aan.

Methodiek

De methodiek is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad.

De opleiding is gericht op communicatie en het inzetten van coaching tools en modellen. Je ontdekt wanneer bepaalde oefeningen een meerwaarde zijn en hoe je deze ondersteunend kan gebruiken voor een succesvol coach traject.

Coachen, dat leer je door het te doen. Oefening is de sleutel. Praktijk hoort dus bij de opleiding en ja, ook via rollenspelen. Daar leer je het meest van, echt waar. Mijn eigen ervaring als coach deel ik graag met jou. Zo vertrek je meteen ook vanuit echte cases, gericht op transformatie.

Programma

De Advanced Coach opleiding is een zevendaagse opleiding, gericht op verdieping van jouw communicatieskills en het aanleren en inzetten van coaching tools en modellen. Je ontdekt wanneer bepaalde oefeningen een meerwaarde zijn en hoe je deze ondersteunend kan gebruiken voor een succesvol coach traject.

Doorheen de opleiding zoomen we telkens in op een ander coach domein. Denk aan stress, loopbaan, relatie, jongeren, work/life, voeding, … .  Zo leer je niet enkel de oefeningen onder de knie te krijgen, maar ontdek je ook in welke domeinen jij het meeste plezier vindt. Via live lesdagen (fysiek of online), een ondersteunend leerplatform met tutorials, theorie, presentaties en oefeningen, een gesloten mastermind groep op FB, wekelijkse opvolging via mail en een syllabus. De coach modellen en oefeningen die je met oefen cliënten kan doen, vind je op het platform ook terug in een printbare versie. Geen excuses dus om niet met de tools aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Data in 2022 komen weldra online.

Vereiste voorkennis

Om het niveau van deze vorming aan te kunnen, heb je reeds een basisvorming in coaching- en gesprekstechnieken in je rugzak Deze opleiding is hier immers een verdieping op. Mis je dit, dan wordt coachen als moeilijk ervaren en kan je de materie van verdiepingsopleidingen minder goed opnemen omdat je nog teveel worstelt met “hoe” je communiceert als coach. Eens je dit onder de knie hebt, kan je meteen meer in de diepte werken. Volgde je dus nog geen basisopleiding, dan adviseer ik om eerst in te schrijven voor de vijfdaagse Start to Coach opleiding.

Ik wil inschrijven

N

Jouw investering voor de opleiding tot Advanced Coach bedraagt 1995€, excl. BTW. Zowel de lessen als het ondersteunende materiaal (online leerplatform, tutorials, oefeningen, presentaties, interactieve pdf’s, mastermind groep, opvolging en syllabus) is hierbij inbegrepen.

Waarom je deze opleiding bij Walk the Talk zou volgen?

Karine Van Oosterbos heeft 20 jaar ervaring in coaching, HR en stressmanagement, is sedert 2007 ondernemer en richtte in 2013 erkend loopbaancenter K-onsult op. Doorheen de jaren ontwikkelde ze verschillende, praktijk georiënteerde, opleidingen tot coach. Deze zijn wel onderbouwd, gedocumenteerd en de inhoud is meteen implementeerbaar. Karine zet voor deze opleiding collega Anke De Meester in als gastdocent.

{

Lees hier de referentie van Eliane Clement – HR Partner & Coach

Op mijn zoektocht naar een opleiding tot coaching, kwam ik onverwachts terecht in het netwerk van Karine Van Oosterbos. Haar opleidingen zijn zeer pragmatisch en vol deskundigheid. Door de kleine groepen en het interactieve gegeven heb ik heel wat geleerd omtrent life coaching. Daarnaast kan je aanvullende workshops volgen naargelang je interesse of noden. Karine werkt op maat van haar klanten en cursisten. Zo was er ook ruimte om de cursus bij te sturen. Bedankt Karine om je te leren kennen en je ervaringen te mogen delen.