Online opleiding Tools voor Loopbaancoaches

 

Introductie

Jij bent coach? Top! En nu wil jij je verder verdiepen in de wereld van loopbaancoaching. Zodat je anderen kan bijstaan bij het maken van een weloverwogen loopbaankeuze, kan inzetten op een gezonde work-life balans en bruggen bouwt tussen het welzijn van werknemers en hun loopbaan.

Als loopbaancoach help jij mensen ontdekken waar ze voldoening en energie uithalen. Je versterkt de communicatie met collega’s of leidinggevenden, ondersteunt bij twijfels rond job inhoud en zet in op zingeving. Je begeleidt coachees met werkstress en re-integratie en gaat aan de slag met waarden, talenten en competenties of versterkt de sollicitatievaardigheden van jouw cliënt.

Methodiek

De methodiek is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad.

De opleiding is gericht op het inzetten van coaching tools en modellen. Je ontdekt wanneer bepaalde oefeningen een meerwaarde zijn en hoe je deze ondersteunend kan gebruiken voor een succesvol coach traject. 

Coachen, dat leer je door het te doen. Oefening is de sleutel. Het online leerplatform nodigt jou dan ook uit tot maximaal oefenen met loopbaancliënten.

Doorheen de opleiding deel ik mijn eigen ervaring als coach graag met jou. Zo vertrek je meteen ook vanuit echte cases, gericht op transformatie.

Programma

Ben je klaar om jouw expertise als loopbaancoach naar nieuwe hoogten te tillen? Wil je je vaardigheden verfijnen, je kennis uitbreiden en je praktijk laten groeien? Dan is deze online opleiding voor loopbaancoaches precies wat je zoekt!

Je volgt les een ondersteunend online leerplatform met tutorials, theorie, presentaties en oefeningen, een gesloten mastermind groep op FB, opvolging via mail en een infomap. De coach modellen en oefeningen die je met oefen cliënten kan doen, vind je op het platform ook terug in een printbare versie. Geen excuses dus om niet met de tools aan de slag te gaan. 

Praktische informatie

 • Na inschrijving krijg je meteen toegang tot de online leeromgeving
 • Je kan jezelf toevoegen aan de gesloten FB groep
 • Tweewekelijks kan je deelnemen aan een Q&A, de opnames verschijnen steeds in de FB groep
 • Na het doorlopen van de training kan je opteren voor een certificiatie. Deze is optioneel en dus niet in de prijs inbegrepen. 

Auteursrecht:

 • De oefeningen en bijlagen zijn vrij te gebruiken in sessies met coachees, mits deze worden gehanteerd in de originele versie met behoud van het Walk the Talk logo.
 • De volledige inhoud van deze opleiding mag enkel en alleen aangewend worden voor begeleiding van coachees. Het materiaal mag geen onderdeel vormen van een door de ontvangen gecreëerde eigen opleiding.

Wat maakt deze opleiding uniek

 1. Diepgaand curriculum: Deze uitgebreide opleiding omvat alle essentiële aspecten van loopbaancoaching, van het ontwikkelen van vaardigheden in zelfreflectie en doelbepaling tot het beheersen van geavanceerde coachingsmethoden en -technieken.
 2. Online leeromgeving: Leer op je eigen tempo en geniet van meer dan 60 videolessen, praktijkopdrachten, PowerPoint presentaties en werkboeken per thema. De tools en visuals zijn allemaal ontworpen om je betrokken te houden en je leerproces te optimaliseren en bovendien downloadbaar, zodat je ze meteen kan inzetten bij jouw coachee.
 3. Persoonlijke begeleiding: Ontvang feedback en begeleiding van ervaren loopbaancoaches die je zullen helpen bij het verfijnen van je coachingvaardigheden en het aanpakken van eventuele uitdagingen die je tegenkomt. Deel je vragen in een tweewekelijkse Q&A en maak gebruik van de community en FB groep.
 4. Praktische toepassing: Omdat je met de tools meteen aan de slag kan, pas je jouw nieuwe kennis en vaardigheden direct toe in praktijksituaties met echte coachees, zodat je zelfvertrouwen opbouwt en waardevolle ervaring opdoet nog voordat je de opleiding hebt afgerond.
 5. Certificering: Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname, waarmee je je geloofwaardigheid als loopbaancoach kunt vergroten en nieuwe kansen kunt creëren voor groei en succes. Wil je méér, dan kan je ook een afspraak maken voor een praktijkexamen met rollenspelen, waarin het geleerde wordt getoetst. Ben je geslaagd, dan ontvang je hiervan uiteraard een certificaat!

Ik wil inschrijven

Jouw investering voor de online opleiding Tools voor Loopbaancoaches

PROMO Tarief:

Tot en met 31 mei bedraagt jouw investering slechts 797€, excl.BTW.

Hiervoor krijg je;

 • Toegang tot het online leerplatform
 • Toegang tot de FB groep
 • Toegang tot de tweewekelijkse Q&A

Vanaf 01 juni 2024 bedraagt jouw investering 1197€.

BONUS:

Wens jij jouw opleiding uit te breiden met het online jaartraject “Stappenplan naar een bloeiende praktijk”, dan kan jij, mits inschrijving voor 31/05/24, hiervoor reeds intekenen aan 2497 € excl.BTW i.p.v. 3400 € excl.BTW. De aftrap is op 09 september 2024.

Mis deze kans niet om jezelf te investeren in je professionele ontwikkeling en je loopbaanpraktijk. 

Waarom kiezen voor onze opleiding?

Of je nu een beginnende loopbaancoach bent die zijn carrière wil starten met sterke fundamenten, of een ervaren professional die zijn vaardigheden wil verfijnen en zijn praktijk naar een hoger niveau wil tillen, deze online opleiding voor loopbaancoaches biedt de perfecte mix van kennis, ondersteuning en praktische ervaring om je te helpen slagen.

{

Anderen gingen je reeds voor in een pilot versie. Lees hier wat loopbaancoach Lynn Vandecappelle deelt over de opleiding:

Ik heb de opleiding ‘Tools voor loopbaancoaches’ gevolgd bij Karine. De opleiding heeft mijn blik verruimd, ik heb leren werken met praktische en doelgerichte tools die mijn cliënten diepere inzichten doen krijgen. Voor mij was het belangrijk om een hands-on opleiding te volgen die ook de theorie daarachter kan uitleggen. Ik kan deze opleiding enkel maar warm aanbevelen aan iedereen die meer impact wil maken als loopbaancoach.