Start to Coach

 

Introductie

Jij wil leren coachen? Geweldig. Misschien weet je zelfs al waarin je je later wil gaan specialiseren. Misschien ook niet. Wel, je begint sowieso bij het begin en dat is bij communicatie. Zodat jij kan leren communiceren en coachen mét impact.

Jij wil leren hoe je anderen kan begeleiden, op een authentieke, praktische en duurzame manier? Je vindt het belangrijk om jouw eigenheid, persoonlijke kracht en intuïtie daarin te integreren? Dan is de Start to Coach opleiding iets voor jou.

Deze opleiding vormt jouw basis als toekomstig coach en focust op gesprekstechnieken. Je leert dus te communiceren als coach. Geloof me, dat maakt een groot verschil!

Methodiek

De methodiek is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad. 

Coachen, dat leer je door het te doen. Oefening is de sleutel. Praktijk hoort dus bij de opleiding en ja, ook via rollenspelen. Daar leer je het meest van, echt waar. Mijn eigen ervaring als coach deel ik graag met jou. Zo vertrek je meteen ook vanuit echte cases, gericht op transformatie.

Programma

De Start to Coach opleiding is een vijfdaagse opleiding, die vertrekt vanuit een integratieve methode, gericht op communicatie, waarbij je leert zien en horen wat er niet gezegd wordt. Je ontdekt je eigenlijk leerstijl en leert die van jouw cliënt herkennen. We gaan aan de slag met intake- en verdiepingsgesprekken en je leert hoe je een coaching traject kan afronden. Je wordt een echte expert in communicatie!

Ook de deontologie van een goede coach, de do’s & don’ts en dossierbeheer komen aan bod, net als meerdere coaching modellen zodat je begrijpt dat coaching werkelijk een vakgebied is.

De opleiding is praktisch! Het vele oefenen draagt tevens bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling door vanuit meta-positie naar jezelf en de context te kijken.

Je volgt les via live lesdagen (fysiek of online), een ondersteunend leerplatform met tutorials, theorie, presentaties en oefeningen, een gesloten mastermind groep op FB, wekelijkse opvolging via mail en een syllabus. De coach modellen en oefeningen die je met oefen cliënten kan doen, vind je op het platform ook terug in een printbare versie. Geen excuses dus om niet met de tools aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Data in 2024:

  • Reeks 10
    live lesdagen te Lint op vrijdagen: 31/05/24, 07/06/24, 14/06/24, 21/06/24 en 28/06/24 van 9.30 u – 16.00 u, tussendoor ondersteund via oefeningen en lessen in het online leerplatform.

Deze vorming gaat door vanaf 4 deelnemers met een maximum van 12.

Vereiste voorkennis

Voor deze vorming is geen voorkennis vereist. Ze richt zich op iedereen die met mensen aan de slag wil en een goede basis belangrijk vindt.

Ik wil inschrijven

N

Jouw investering voor deze opleiding bedraagt 1395€ + 21% BTW. Zowel de lessen als het ondersteunende materiaal (online leerplatform, tutorials, oefeningen, presentaties, mastermind groep, opvolging en syllabus) is hierbij inbegrepen.
Deze opleiding komt niet in aanmerking voor de KMO portefeuille. De facturatie verloopt via Creative Shelter. Wil je graag betaling in 2 schijven, informeer dan naar de voorwaarden.

Waarom je deze opleiding bij Walk the Talk zou volgen?

Karine Van Oosterbos heeft 20 jaar ervaring in coaching en communicatie, is sedert 2007 ondernemer en richtte in 2013 erkend loopbaancenter K-onsult op. Ze is tevens expert in stress-en burn-out, geprikkeld door het nieuwe loopbaandenken en psychotherapeut I.V. Karine geeft deze opleiding meerdere malen per jaar.

{

Lees hier de referentie van Ilke Verherstraeten – narcismecoach

Start- to- Coach bij Karine Van Oosterbos was voor mij een perfecte manier om mijn eerste stappen in het coachen te zetten. Met liefde, geduld, passie én bijzondere interesse in de deelnemers, deelt Karine haar kennis. Zij doet dit op een vlotte manier, met humor, met tijd voor oefeningen. Ook haar cursus is een bijzonder goed gedocumenteerd naslagwerk. Kortom, iedereen die een coachopleiding overweegt kan zijn voordeel vinden bij Karine!