Selecteer een pagina

Stress-, Burn-out & HSP professional

 

Introductie

Jij volgde reeds een basisopleiding in communicatie – en gesprekstechnieken gericht op coachen? Top! En nu wil jij je verdiepen in de wereld van stress, burn-out & HSP.  Zodat je anderen kan bijstaan bij het verhogen van hun energie, het maken van keuzes en timemanagement. Je werkt preventief om burn-out te voorkomen of ondersteunt mensen die na een burn-out weer aan het werk zijn gegaan. Je kan inzetten op een gezonde work-life balans en helpt mensen om zonder piekergedachten te genieten van een goede nachtrust.

Als stress, burn-out & HSP coach help je mensen ontdekken waar ze voldoening en energie uithalen. Je versterkt hun assertieve communicatie, ondersteunt bij twijfels en zet in op zingeving. Je  gaat aan de slag met waarden, veerkracht en perspectief.  Op deze en nog andere manier draag je bij tot het welzijn van jouw cliënten.

Methodiek

De methodiek is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad.

Coachen, dat leer je door het te doen. Oefening is de sleutel. Praktijk hoort dus bij de opleiding en ja, ook via rollenspelen. Daar leer je het meest van, echt waar. Mijn eigen ervaring als coach deel ik graag met jou. Zo vertrek je meteen ook vanuit echte cases, gericht op transformatie.

Programma

De opleiding tot stress-, burn-out & HSP coach / professional, is een zevendaagse opleiding die vertrekt vanuit een integratieve methode, gericht op communicatie en het inzetten van coaching tools en modellen. Je ontdekt wanneer bepaalde oefeningen een meerwaarde zijn en hoe je deze ondersteunend kan gebruiken voor een succesvol coach traject.

Deze opleiding versterkt jouw vaardigheden als professional, die mensen coacht rond thema’s als stress, burn-out en HSP.

De opleiding is praktisch! Het vele oefenen draagt tevens bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling door vanuit meta-positie naar jezelf en de context te kijken.

Per thema zijn er 2 dagen. We combineren steeds de theorie met de praktijk en gaan dan ook praktisch en interactief aan de slag. Via live lesdagen (fysiek of online), een ondersteunend leerplatform met tutorials, theorie, presentaties en oefeningen, een gesloten mastermind groep op FB, wekelijkse opvolging via mail en een syllabus. De coach modellen en oefeningen die je met oefen cliënten kan doen, vind je op het platform ook terug in een printbare versie. Geen excuses dus om niet met de tools aan de slag te gaan.

Praktische informatie

7 (online) lesdagen op vrijdag: 14/01/22, 28/01/22, 11/02/22, 25/02/22, 18/03/22, 01/04/22 en 22/04/22 van 9.30 u – 16.00 u, tussendoor ondersteund via oefeningen en lessen in het online leerplatform.
Kwalificatiemoment op 22/04/22.

Vereiste voorkennis

Om het niveau van deze vorming aan te kunnen, heb je reeds een basisvorming in coaching- en gesprekstechnieken in je rugzak Mis je dit, dan wordt coachen als moeilijk ervaren en kan je de materie van verdiepingsopleidingen minder goed opnemen omdat je nog teveel worstelt met “hoe” je communiceert als coach. Eens je dit onder de knie hebt, kan je meteen meer in de diepte werken. Volgde je dus nog geen basisopleiding, dan adviseer ik om eerst in te schrijven voor de vijfdaagse Start to Coach opleiding.

Ik wil inschrijven

N

Jouw investering voor de opleiding tot Stress, burn-out & HSP coach / professional bedraagt 2245€, excl. BTW. Zowel de lessen als het ondersteunende materiaal (online leerplatform, tutorials, oefeningen, presentaties, mastermind groep, opvolging, test stress/energiebalans, VP+ test en syllabus)is hierbij inbegrepen.

Waarom je deze opleiding bij Walk the Talk zou volgen?

Karine Van Oosterbos heeft 20 jaar ervaring in coaching en stressmanagement, is sedert 2007 ondernemer en richtte in 2013 erkend loopbaancenter K-onsult op. Als psychotherapeute I.V. werkt ze specifiek rond stress, burn-out en HSP en door de combinatie met coaching kiest ze voor duurzame transformatie.  Karine schrijft tevens regelmatig voor het vakblad Metafoor.

{

Lees hier de referentie van Linde Myncke – Non-Verbale Communicatie Inspirator

Karine is een enthousiaste, begeesterde trainer die heel vrijgevig is in het delen van haar kennis. Ze werkt op een aanstekelijke manier waardoor de deelnemers aan haar opleidingen in een veilige context ongelofelijk veel bijleren en geprikkeld worden om het vak van coach te verinnerlijken. De oefeningen die ze aanbiedt zijn heel to-the-point en accuraat. De hele opleiding is weloverdacht opgebouwd met als doel de deelnemers zoveel mogelijk te laten ervaren, kennis te laten opdoen en te leren coachen vanuit hun eigenheid en talenten. Een topmadam en een echte aanrader.