Live opleiding voor Loopbaancoaches

 

Introductie

Jij volgde reeds een basisopleiding in communicatie – en gesprekstechnieken gericht op coachen? Top! En nu wil jij je verdiepen in de wereld van loopbaancoaching. Zodat je anderen kan bijstaan bij het maken van een weloverwogen loopbaankeuze, kan inzetten op een gezonde work-life balans en bruggen bouwt tussen het welzijn van werknemers en hun loopbaan.

Als loopbaancoach help je mensen ontdekken waar ze voldoening en energie uithalen. Je versterkt de communicatie met collega’s of leidinggevenden, ondersteunt bij twijfels rond job inhoud en zet in op zingeving. Je begeleidt cliënten met werkstress en re-integratie, en gaat aan de slag met waarden, talenten en competenties of versterkt de sollicitatievaardigheden van jouw cliënt.

Methodiek

De methodiek is opgebouwd vanuit de I.V. benadering. I.V. staat voor Interactionele Vormgeving en is integratief en cliënt georiënteerd. Via interactie, gericht op zowel denken, doen als voelen, ga je samen met de cliënt in op zijn/haar hulpvraag en ga je mee op pad.

De opleiding is gericht op communicatie en het inzetten van coaching tools en modellen. Je ontdekt wanneer bepaalde oefeningen een meerwaarde zijn en hoe je deze ondersteunend kan gebruiken voor een succesvol coach traject. 

Coachen, dat leer je door het te doen. Oefening is de sleutel. Praktijk hoort dus bij de opleiding en ja, ook via rollenspelen. Daar leer je het meest van, echt waar. Mijn eigen ervaring als coach deel ik graag met jou. Zo vertrek je meteen ook vanuit echte cases, gericht op transformatie.

Programma

De opleiding Tools voor Loopbaancoaches is een 10-daags opleidingstraject, incl. certificatiedag. Deze training versterkt jouw vaardigheden als goede loopbaancoach zodat jij als loopbaanprofessional mensen kan begeleiden naar leven en werken vanuit hun kern.

Je volgt les via live lesmomenten in hele of halve dagen (fysiek of online), een ondersteunend online leerplatform met tutorials, theorie, presentaties en oefeningen, een gesloten mastermind groep op FB, opvolging via mail en een infomap. De coach modellen en oefeningen die je met oefen cliënten kan doen, vind je op het platform ook terug in een printbare versie. Geen excuses dus om niet met de tools aan de slag te gaan. 

Daarbovenop krijg je voorafgaand een link naar de test Career Fitness Profiler, ontwikkeld door TalentLogiQs en UA, dewelke jouw loopbaanwaarden, motivatoren, gedrag en veerkracht in kaart brengt. De Career Discovery Workshop maakt tevens deel uit van het curriculum.

Praktische informatie

10 (live of online) lesdagen op woensdagen:
16/10/24, 23/10/24, 06/11/24, 20/11/24, 04/12/24, 18/12/24, 08/01/25, 22/01/25, 05/02/25 + certificatiedag.

Volledige lesdagen zijn van 09.30 u – 16.00 u, halve dagen variëren.

Tussendoor word je ondersteund via oefeningen en lessen in het online leerplatform.

Omdat het een praktijkgerichte opleiding is, verwachten we dat je de theorie van de les die komt reeds vooraf hebt doorgenomen.

De certificatiedatum wordt geprikt in gezamenlijk overleg.

Deze vorming gaat door vanaf 8 deelnemers met een maximum van 16.

Bij meer inschrijvingen starten we tevens een zaterdaggroep op.

Locatie is Senses Praktijkhuis te BOOM.

Vereiste voorkennis

Om het niveau van deze vorming aan te kunnen, heb je reeds een basisvorming in coaching- en gesprekstechnieken in je rugzak Mis je dit, dan wordt coachen als moeilijk ervaren en kan je de materie van verdiepingsopleidingen minder goed opnemen omdat je nog teveel worstelt met “hoe” je communiceert als coach. Eens je dit onder de knie hebt, kan je meteen meer in de diepte werken. Volgde je dus nog geen basisopleiding, dan adviseer ik om eerst in te schrijven voor de vijfdaagse Start to Coach opleiding.

Vraag hier de inhoudstabel aan! –> Deze komt er binnen enkele weken aan!

Ik wil inschrijven

N

Jouw investering voor de opleiding Tools voor Loopbaancoaches bedraagt 3400€, excl.BTW. Zowel de lessen als het ondersteunende materiaal (online leerplatform, tutorials, oefeningen, presentaties, mastermind groep, interactieve pdf’s, opvolging en syllabus) is hierbij inbegrepen

N

BONUS: In dit tarief zit tevens de Career Fitness Profiler test mét individuele terugkoppeling (t.w.v. 245€) inbegrepen, alsook de Career Discovery Workshop (winkelwaarde 850€)

N

Informeer naar de mogelijkheden om gebruik te maken van subsidies of betaling in schijven.

 

Waarom je deze opleiding bij Walk the Talk zou volgen?

Karine Van Oosterbos heeft 20 jaar ervaring in coaching, training en HR, is sedert 2007 ondernemer en richtte in 2013 erkend loopbaancenter K-onsult op. Ze is tevens expert in stress-en burn-out, geprikkeld door het nieuwe loopbaandenken en psychotherapeut I.V. Karine geeft deze opleiding samen met enkele gastdocenten.

{

Lees hier de referentie van Miranda Vermeylen – loopbaancoach, relaxatiecoach & perfectionisme coach

Ik volgde de opleiding tot loopbaanprofessional bij Karine. Ik ervaarde Karine als een hele professionele teacher! Alle theorie en methodieken werden heel duidelijk uitgelegd en doorspekt met voorbeelden uit de praktijk. Er was een zeer goede balans tussen theorie en oefenmomenten. Karine kan goed confronteren op een liefdevolle manier. Ze zegt waar het op staat en waar je nog kan bijleren en bijschaven zonder dat je je aangevallen voelt. Ik vind dit een uitzonderlijk talent! Karine creëert een veilige en ontspannen sfeer, waar mensen zichzelf kunnen zijn. Echt een aanrader om bij haar opleiding te volgen! En ik denk dat hetzelfde geldt voor haar coachingtrajecten en therapie. Dit is een vrouw vol kennis op vele vlakken en bovendien een fijne madam met het hart op de juiste plaats.