Hoe zeg je nee?

NEE, NEE EN NOG EENS NEE!

In de zomer van 2020 werd ik geïnterviewd door Knack Weekend, over NEE zeggen. Want het is toch iets geks, als kleuter waren we er bijna kampioen in, in nee zeggen. Maar ergens bij het opgroeien verdwijnt dat stilletjes aan. Dan is het opeens erg moeilijk om nee te kunnen zeggen. Hoeveel sleutelhangers of lelijke kaartjes heb jij je zo al laten aansmeren?

We stellen niet graag teleur, maar niet alleen dat, nee zeggen is gelinkt aan ons zelfbeeld. Zo komt schuldgevoel vaak aan bod, want zeg maar eens nee tegen een organisatie die met 5 euro een heel gezin aan voedsel kan helpen. 5 euro die je nadien dan mogelijks spendeert aan een koffie waarvoor je een hele zin nodig hebt om ‘m te bestellen? (Vanilla latte met 3 pompjes vanille, non-fat én skinny slagroom, iemand?)

We hebben FOMO én keuzestress, we willen geen nee zeggen tegen onze werkgever maar die schattige snoetjes thuis willen we ook niet teleurstellen als we weer eens laat naar huis komen. De uiteindelijke keuzes hebben vaak met persoonlijkheid en ervaring te maken. Toch is het ook gebleken dat mannen het net iets makkelijker vinden om nee te zeggen. Zij worden nog steeds anders opgevoed en het wordt ook simpelweg sneller aanvaard van mannen.

Gelukkig heb ik 12 manieren opgelijst om nee te zeggen op een respectvolle manier, zonder iemand tegen de borst te stoten.

Ben je benieuwd? Klik dan verder naar het volledige artikel.

Laat me jou inspireren naar leven vanuit jouw kern!

 

Vraag hier het gratis e-magazine aan.

Blijf je graag op de hoogte?

 

Via deze inspiratiemail mis je geen enkel gratis webinar!
Registeer je hier.